موضوعات وبسایت : مطالب آشپزی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی
تست شخیصت شناسی

طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله

طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله

نویسنده : نادر | زمان انتشار : 19 آبان 1399 ساعت 23:18

جهت درج تبلیغات با قیمت مناسب در این سایت میتوانید به آی دی تلگرام زیر پیام دهید

@AlirezaSepand



در این پست یک مطلب با عنوان طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله را مطالعه خواهید کرد.

324234_1.jpg

تست شخیصت شناسی
سوالات امتحان آیین نامه رانندگی

اگر شما هم مثل من به مباحث مربوط به کیک و شیرینی و عموماً قنادی علافه مند باشین حتماً در جریان هستین که برای تهیه یک کیک با کیفیت باید بیس یا پایه اصلی اون کیک بسیار با کیفیت و عالی باشه. اگر در تست کردن کیک های تر بازاری دقت کرده باشین، یکی از مهمترین عواملی که در شیرینی فروشی های خوب رعایت میشه، توجه به کیفیت مواد اولیه و تازگی اون ها و طبخ کیک هست. طعم کیکی که زیر لایه خامه ای حس میشه، باید تازه، نرم و اسفنجی باشه. در ادامه ی مباحث مربوط به کیک و شیرینی امروز تصمیم گرفتم یک کیک اسفنجی بسیار خوب بافت و سبک برای تهیه کیک هایی که قرار هست خامه کشی بشن و یا حتی با فراستینگ های متنوع سرو بشن رو در در ادامه همراه با نکاتش در اختیارتون قرار بدم تا ان شاءالله اگر در تجربه های جدی تر کیک پزی ازش استفاده کنین.

%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AC%DB%8C-540x810.jpg

کیک اسفنجی وانیلی

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی وانیلی مناسب خامه کشی

  • آرد مخصوص شیرینی پزی 1 پیمانه
  • شکر نرم و دانه ریز 1/2 پیمانه
  • تخم مرغ 4 عدد
  • بکبنگ پودر 1 قاشق مرباخوری
  • وانیل 1/4 قاشق چایخوری
  • روغن 1/4 پیمانه
  • آب 4 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کیک اسفنجی پایه

برای تهیه این کیک اولین نکته این هست که مواد اولیه باید تازه و با کیفیت باشن و اینکه در زمان تصمیم به تهیه مواد اولیه همگی هم دما با محیط باشن. فر رو باید در ابتدای کار روشن و روی دمای 175 درجه سانتیگراد تنظیمش کنیم تا گرم بشه. آرد رو همراه با بکینگ پودر با هم مخلوط و یا به اصطلاح ویسک می کنیم و بعد حتماً و حتماً حداقل 2 بار از الک رد می کنیم. الک دهی باعث هوادهی بین ذرات آرد خواهد شد که در کیفیت کیکمون تاثیر گذاره. مخلوط آرد و بکینگ پودر رو بعد از الک کردن فعلاً کنار فرار میدیم.

%D8%A7%D9%84%DA%A9-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D8%B1%D8%AF-%D9%88-%D8%A8%DA%A9%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D9%BE%D9%88%D8%AF%D8%B1-540x360.jpg

الک کردن آرد و بکینگ پودر

حالا باید سفیده و زرده های تخم مرغ ها رو با دقت از هم جدا کنیم چون در تهیه این کیک سفیده و زرده به صورت جداگانه همزده میشن. سفیده ها رو از زرده جدا می کنیم و در ظرف جدا گانه ای می ریزیم. اگر قسمتی از زرده هنگام جدا کردن داخل ظرف سفیده بیفته متاسفانه موقع همزدن سفیده ها فرم نخواهند گرفت.

%D8%AC%D8%AF%D8%A7-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%D9%87-540x360.jpg

جدا کردن سفیده از زرده

سپس زرده ها که به طور کامل از سفیده جدا شدند رو هم به یک کاسه جداگانه منتقل می کنیم.

%D9%85%D9%86%D8%AA%D9%82%D9%84-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B8%D8%B1%D9%81-%D8%AC%D8%AF%D8%A7%DA%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-540x360.jpg

منتقل کردن زرده ها به ظرف جداگانه

نکته مهم دیگه ای در تهیه کیک های حساس که معمولاً سفیده و زرده به صورت جداگانه هم زده میشن تمیزی و خشکی پره های همزن هست. یعنی پره های همزنمون موقعی که قرار هست سفیده ها رو هوادهی کنیم باید حتماً کاملاً تمیز و خشک باشه.

%D8%AA%D9%85%DB%8C%D8%B2-%D9%88-%D8%AE%D8%B4%DA%A9-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86-%D9%BE%D8%B1%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%85%D8%B2%D9%86-540x360.jpg

تمیز و خشک بودن پره های همزن

بعد از اطمینان از همه موارد مهم، شروع به کار می کنیم و سفیده های تخم مرغ رو با دور سریع همزن اونقدر هم می زنیم که ابتدا به صورت حباب حباب در بیاد و کم کم شروع به حجم گرفتن بکنه.

%D9%87%D9%85%D8%B2%D8%AF%D9%86-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA-%D8%AA%D9%86%D8%AF-%D9%87%D9%85%D8%B2%D9%86-540x360.jpg

همزدن سفیده ها با سرعت تند همزن

همزدن سفیده ها رو تا جایی ادامه میدیم تا مانند خامه فرم گرفته بشه و اصطلاحاً به مرحله سافت پیک و قله نرم برسه به طوریکه اگر کاسه حاوی سفیده فرم گرفته رو برگردونیم، از ظرف نریزه. توی تصویر زیر من ظرف سفیده رو کاملاً برعکس کردم!

%D9%81%D8%B1%D9%85-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B1%D8%AD%D9%84%D9%87-%D9%82%D9%84%D9%87-%D9%86%D8%B1%D9%85-540x360.jpg

فرم گرفتن سفیده ها و رسیدن به مرحله قله نرم

حالا نوبت زرده ها میرسه اما شکر باید نرم و دونه ریز باشه و اگر نیست، باید اون رو آسیاب کنیم. شکر رو کم کم به زرده ها اضافه میکنیم و با دور متوسط همزن اونقدر به هم بزنیم که حجم بگیره و کاملاً به رنگ روشن در بیاد.

%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%AA%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%AC%DB%8C-%D8%B4%DA%A9%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B1%DB%8C%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-540x360.jpg

اضافه کردن تدریجی شکر دانه ریز به زرده ها

حالا وانیل رو به مخلوط تخم مرغ و شکرمون اضافه میکنیم و باز برای 40 تا 50 ثانیه به همزدنمون ادامه میدیم.

%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%84-%D8%A8%D9%87-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-540x360.jpg

اضافه کردن وانیل به زرده ها

حالا همزن رو خاموش کرده و روغن مایع رو اضافه می کنیم. بعد از اضافه کردن روغن با لیسک مواد رو کاملاً با هم فولد میکنیم.

%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86-%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%B7-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%B4%DA%A9%D8%B1-540x360.jpg

اضافه کردن روغن مایع به مخلوط زرده و شکر

حالا آرد رو در دو تا سه مرحله به مخلوط زرده ها اضافه میکنیم و هر بار خیلی خوب و کامل مواد رو با هم مخلوط می کنیم.

%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D9%84%DA%A9-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%B7-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%87-%D9%85%D8%B1%D8%AD%D9%84%D9%87-540x360.jpg

اضافه کردن آرد الک شده به مخلوط زرده ها در سه مرحله

در خلال اضافه کردن آرد، آب رو هم به مخلوطمون اضافه می کنیم و عمل مخلوط کردنمون رو ادامه میدیم. تو این مرحله شاید بافت مایه کیک کمی منسجم به نظر برسه ولی با اضافه کردن سفیده این موضوع حل خواهد شد.

%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D8%A8-%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%A8%D9%86-%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D8%B1%D8%AF-540x359.jpg

اضافه کردن آب ماببن اضافه کردن آرد

وقتی از مخلوط شدن کامل آرد مطمئن شدیم، سفیده فرم گرفته رو به صورت یکجا اضافه می کنیم.

%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D9%81%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%AA%D8%AE%D9%85-%D9%85%D8%B1%D8%BA-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%B7-540x360.jpg

اضافه کردن سفیده تخم مرغ به مخلوط

برای هم زدن سفیده و فولد کردن مواد با هم فقط و فقط از حرکت دورانی یا پارویی استفاده میکنیم و اصلاً با حرکات تند و نامرتب مواد رو با هم مخلوط نمیکنیم تا پف سفیده از بین نره!

%D9%81%D9%88%D9%84%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%B7-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-540x360.jpg

فولد کردن سفید با مخلوط به صورت دورانی

بعد از اینکه مایه کیکمون به صورت کامل با هم ترکیب و یکنواخت شد، اون رو داخل قالبی که از پیش آماده کرده بودیم می ریزیم.

%D8%B1%DB%8C%D8%AE%D8%AA%D9%86-%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87-%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84-%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A8-540x342.jpg

ریختن مایه کیک داخل قالب

برای تهیه کیک های اسفنجی می بایست چیزی حدودا 1/3 قالب رو خالی نگه داریم تا پف کامل کیک در زمان پخت صورت بگیره و مواد کیک از قالب سر ریز نکنه.

%D8%AE%D8%A7%D9%84%DB%8C-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A8-540x360.jpg

خالی گذاشتن یک سوم قالب

قالب رو داخل فر از پیش گرم شده در طبقه وسط فر و به مدت 35 تا 40 دقیقه قرار میدیم و هرگز در فر رو قبل از نیم ساعت اول باز نمی کنیم. چون در غیر اینصورت زحماتمون از بین خواهد رفت! بعد از پخت کامل و تمیز دراومدن خلال چوبی قالب رو از فر خارج می کنیم و 10 دقیقه در دمای محیط قرار میدیم.

%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D9%81-%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D8%A7-%DA%86%D8%A7%D9%82%D9%88-540x386.jpg

آزاد کردن اطراف کیک با چاقوبعد از 10 دقیقه با کمک یک چاقوی نازک و تیز دیواره های کیک رو از قالب جدا کرده و کمربند قالب رو باز میکنیم و کیک رو روی توری خنک کننده کیک قرار میدیم تا کاملاً هوا ازش رد بشه. همون طور که در تصویر می بینیم کیک هم سطح کاملاً یک دست و صاف داره و هم بافت اسفنجی و ابری داره.

smooth-surface-and-sponge-texture-cake-540x360.jpg

سطح صاف و بافت اسفنجی و ابری کیک

این کیک به همین صورت و فقط با پاشیدن مقداری پودر قند به اندازه کافی سبک و خوش بافت هست که در کنار یک فنجان چای، تبدیل به یک عصرونه هیجان انگیز بشه. در غیر اینصورت و برای خامه کشی بهتر هست به دلیل زمان بر و با حوصله کار کردن، کیک رو از یک روز قبل تهیه کنین، دور تا دورش رو با محافظ غذا بپوشونین و داخل یخچال قرار بدین و روز بعد مراحل خامه کشی و تزئینتون رو انجام بدین. ان شاءالله بتونین یک کیک عالی و با کیفیت تهیه کنین و ازش لذت ببرین.

%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AC%DB%8C-%D9%88%DB%8C%DA%A9%D8%AA%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%A7-1-540x801.jpg

کیک اسفنجی وانیلی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟



سایر منابع و مطالب مرتبط با طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله [ برای قرار گرفتن در این لیست از صفحه تماس با ما اقدام کنید ]
cookpad.com .
کیک اسفنجی مرحله به مرحله دستور توسط زيلابي - کوکپد

Mar 2, 2020 — دستورپخت عالی برای کیک اسفنجی مرحله به مرحله. #جشنواره_نوروزی #مدال_برنز قبلا هم دستور پخت کیک اسفنجی گذاشته بودم اما این دستور مرحله ... ادامه...


www.2nafare.com .
کیک اسفنجی وانیلی مناسب پایه کیک مرحله به مرحله • دونفره

Oct 7, 2018 — خود من وقت هایی که احساس کسلی میکنم سعی میکنم بساط… معصومه رجایی 2nd اکتبر 2016. شیرینی مادلین برای عید · طرز تهیه شیرینی مادلین برای ... ادامه...


chishi.ir .
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده و خوشمزه در فر، قابلمه و توستر

مرحله دوم. برای تهیه کیک ساده ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ ها از هم جدا می کنیم و در دو کاسه جداگانه می ریزیم. در ادامه زرده های تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک ظرف ... ادامه...


www.taroot-rangi.com .
طرز تهیه انواع کیک اسفنجی به صورت مرحله به مرحله - تاروت رنگی

May 9, 2020 — در این مطلب از وبسایت تاروت رنگی، می خواهیم طرز تهیه انواع کیک اسفنجی خوشمزه را به شما آموزش دهیم. در زیر ۳ روش مرسوم و پرطرفدار برای پخت ... ادامه...


khedmatazma.com .
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده مرحله به مرحله | خدمت از ما

طرز تهیه کیک اسفنجی ساده مرحله به مرحله: برای تهیه کیک اسفنجی ساده چه دستور پخت و موادی لازم است؟ طرز تهیه کیک اسفنجی ساده بدون شیر و همین طور طرز تهیه ... ادامه...


namnak.com .
طرز تهیه “کیک اسفنجی” خانگی با نکات حرفه ای درست کردن

کیک اسفنجی ساده خانگی مخصوص کیک تولد و طرز تهیه کیک اسفنجی خانگی مرحله به مرحله و نکات پخت کیک پف دار را در نمناک بخوانید. ادامه...


irancook.ir .
کیک اسفنجی - طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله با عکس ...

طرز تهیه کیک اسفنجی بسیار ساده است و به صورت مرحله به مرحله و با عکس برای شما عزیزان آماده شده. کیک اسفنجی مناسب برای تولد و همه ی مناسبت هاست. ادامه...


setare.com .
طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله در خانه | ستاره

Sep 21, 2020 — با خواندن این طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله در ۱۲ گام با تصاویر و شرح نکات و جزییات، یک کیک اسفنجی ساده خانگی خوشمزه درست کنید و ... ادامه...


niksho.com .
طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله - نیک شو

طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله. پختن کیک یکی از هنرهای خانم ها محسوب می شود، البته به این معنی نیست که کیک پزی در انحصار خانم ها است، آقایان هم می توانند ... ادامه...



ارسال نظر

نام


ایمیل


نظر