دنبال
طرز تهیه کیک اسفنجی و خوشمزه در توستر
هستید؟ باید بگم هر کیکی که در فر میتوان پخت در توستر هم می شود درست کرد. اما باید روش و فوت و فن های آن را بدانید. اگر برای پخت کیک بجای فر از توستر استفاده می کنید. نکات گفته شده در این پست کمک می کند تا کیک های بهتری در توستر بپزید. بیشترین سوالی که برای پخت کیک در
اون توستر
پرسیده می شود اینه که: برای اینکه
کیک در توستر نسوزد چیکار کنیم؟
یا اینکه وسط کیک هنوز خمیری هست اما روی آن کاملاً پخته. یا اینکه برای
اسفنجی شدن کیک در توستر چیکار کنیم؟
موارد و نکاتی که در در ادامه ذکر کردم بهتون کمک می کند تا قادر باشید در توستر هم کیک درست کنید، بدون اینکه بسوزد یا خراب شود. در ادامه با
تمام نکات مهم در پخت کیک در توستر و چند دستور برای تهیه کیک در توستر
آشنا خواهید شد.
خلاصهای از انواع توستر و طرز کار آنها
توستر ها دونوع هستند یکی توستر ساده که تنها برای گرم کردن نان از آنها استفاده می شود. و دیگری توسترهای آون (oven) یا اون توستر که می توان به عنوان یک فر کوچک از اون استفاده های مفید داشت مثل گرم کردن نان، پخت نان، پخت کیک و پیتزا و کباب کردن جوجه و …
توستر های آون دارای درجه بندی هستنند که می توان دمای پخت، نوع پخت و زمان پخت را هم مشخص کرد. معمولاً دارای ۴ المنت برای تولید گرما در بالا و پایین می باشند و بعضی از آن ها فن هم دارند.
طرز تهیه کیک در توستر
اگر دنبال دستور کیک برای تهیه کیک در توستر هستید، می توانید از دستور کیک های زیر برای پخت کیک در توستر استفاده کنید:
توجه: چون قالب هایی که در توستر گذاشته می شود باید کوچک باشد برای تهیه یک کیک در توستر مواد گفته شده در این دستورات را نصف کنید.
البته همانطور که در ابتدا گفتم همه دستورات کیک که در فر آماده می شود در توسترهم قابل استفاده است. اما سه دستور بالا، از دستورات امتحان شده و خوب هستند که باهاشون کیک های اسفنجی و خوش بافتی می توانید درست کنید.
برای تهیه کیک اسفنجی در توستر
- خمیر کیک را با توجه به یکی از دستورات بالا یا هر دستوری که خودتون دارید، آماده می کنید.
- توستر باید از ده دقیقه قبل از قرار دادن کیک در آن روشن شده باشد تا گرم شود. در حین آماده کردن مواد توستر را روشن کنید که بعد از آماده شدن خمیر کیک آن را سریع در توستر قرار دهید تا پف کیک نخوابد.
- در قالب کوچک مخصوص توستر که از قبل چرب و آرد پاشی کردید یا کاغذ روغنی پهن کردید، مواد کیک را بریزید.
- دمای توستر را همان دمایی که برای فر گفته تنظیم کنید. تا کیک بین ۴۵ الی ۱ ساعت بپزد. البته در ادامه برای تنظیم درست دمای توستر برای پخت کیک بیشتر و کامل تر توصیح دادم که حتما بخوانید.
- در حین پخت کیک در توستر را باز نکنید که پف کیک نخوابد. سعی کنید در ۴۰ الی ۳۰ دقیقه اول اصلا در توستر را باز نکنید.
- در مورد روشن کردن المنت ها هم در ادامه نوشتم. نکات رو حتما بخوانید.
برای پخت کیک در توستر اون چیکار کنیم ؟
البته بیشتر دستورهای کیک که در فر آماده می شود می توانید در توستر هم استفاده کنید. حتی با مواد آماده کیک هم می توانید در توستر کیک درست کنید.
مهم ترین اصل برای پخت کیک در توستر این است که کاری کنیم تا کیک در توستر کامل و یکنواخت، بدون اینکه بسوزد، بپزد. اگر این مشکل حل شود، بقیه موارد بستگی به دستور کیک شما دارد که تا چه حد دستور خوبی بوده. بنابراین برای پخت کیک در توستر اون حال با هر دستوری نکات زیر را رعایت کنید:
۱- اولین نکته این است که باید قالب کیک را تا می توانید از المنت های پایین و بالا دور کنید. پس بهترین جا برای قرار دادن قالب کیک در توستر جایی است که وقتی قالب کیک را در آن قرار می دهیدبالا و پایین قالب از المنت های بالا و پایین به یک فاصله باشند.
۲- باید به این موضوع توجه شود که فضای توستر کوچک است و برای پخت کیک بزرگ و حجیم مناسب نیست. می توانید برای بزرگ شدن کیک در ۲ یا ۳ مرحله کیک درست کنید و با قرار دادن آنها روی هم، کیک بزرگ درست کنید.
بنابراین از ظرف های با قطر زیاد در توستر نباید استفاده شود. چون بعد از پف، کیک به المنت نزدیک می شود و روی کیک می سوزد. ارتفاع قالب در توستر نباید بیشتر از نصف ارتفاع داخل توستر شما باشد.
۳- قالب کیک را تا نصف یا حداکثر دوسوم پر کنید تا وقتی کیک پف می کند جا برای پف داشته باشد و نسوزد.
۴- بهترین دما برای پخت کیک در توستر چیست؟
دستور کیک ها اغلب برای فر توضیح داده می شود. بنابراین دمایی که گفته می شود دمای فر است. در پست علت گود شدن و فرو رفتن وسط کیک هم توضیح دادم، که:
دمای واقعی هر فری متفاوت است. برای مثال اگر در دستور گفته شده دمای کیک ۱۸۵ درجه باشد شما باید فرتون را ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا کیک خوب بپزد. چون فر شما خیلی داغ نمی شود.
برای پخت کیک در توستر هم به همین صورت هست و برای هر نوع توستری دمای واقعی آن شاید متفاوت باشد. برای همین یک قاعده کلی براتون مینویسم که به استفاده از آن بتوانید بهترین دما برای پخت کیک در توستر خودتون را پیدا کنید:
- اگر برای اولین بار است که قصد پخت کیک را دارید؛ دمای توستر را همان دمایی قرار دهید که در دستور به آن اشاره شده. مثلاً در دستور گفته: دمای فر را روی ۱۸۵ درجه سانتی گراد یا ۳۶۵ درجه فارنهایت است. شما برای توستر هم همین دما را تنظیم کنید.
- زمان مرسوم پخت کیک بین ۴۵ تا یک ساعت است، که کیک خوب بپزد و پف خوبی داشته باشد. اگر دمایی که تنظیم کردید، بعد از ۴۵ تا یک ساعت کیک کامل پخت و خمیر نشد یا نسوخت، یعنی دمایی که تنظیم شده خوب است.
- اگر کیکتون خیلی سریع پخت. مثلاً روی دمای ۱۸۵ درجه تنظیم کردید، بعد از ۳۰ دقیقه کیک پخت. اینجا متوجه می،شوید دمایی که برای توستر تنظی. در اینصورت ۱۵ درجه سانتی گراد یا ۲۴ درجه فارنهایت از دمای توستر کم میکنید. یعنی دمای توستر را روی ۱۷۰ درجه تنظیم میکنید و در اینصورت ۱۰ دقیقه به زمان پخت کیکتون اضافه می شود. یعنی کیکتون بجای ۳۰ دقیقه در ۴۰ یا ۴۵ دقیقه پخته میشود.
- اگر کیکتون خیلی طول کشید تا بپزد. یعنی بیشتر از یک ساعت شد. برعکس عمل میکنید. یعنی: ۱۵ درجه سانتی گراد یا ۲۴ درجه فارنهایت، به دمای توستر اضافه میکنید. برای مثال دما را روی ۲۰۰ درجه قرار میدهید، در اینصورت کیک شما ۱۰ دقیقه زودتر میپزد.
دمای توستر شما شاید دمای واقعی نباشد. بهترین راه برای بدست آوردن دمای واقعی توستر این است که از یک دماسنج فر استفاده کنید. دمای توستر را در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. بعد از ده دقیقه دماسنج را سریع داخل توستر قرار دهید و ۲ الی ۳ دقیقه صبر کنید تا دمای واقعی توستر را ببنید.
اگر دماسنج مخصوص فر ندارید، بصورت تجربی همانطور که در بالا گفتم با چند بار پخت کیک در فر دستتون میاد که بهترین دما و زمان برای پخت کیک در توسترتون چیه. ممکن است دمای واقعی توستر شما بیشتر یا کمتر از میزانی باشد که در درجه بندی دمای آن می بینید.
۵-وقتی کیک کاملاً پف کرد و روی کیک گرفت برای اینکه همه جای آن به یک اندازه بپزد کیک را سریع ۱۸۰ درجه بچرخانید. چون قسمت های داخل توستر از لبه های آن بیشتر گرم می شود. اگر کیک را نچرخانید ممکن است یک طرف آن کمی بسوزد. اما بازهم تکرار می کنم که: وقتی اقدام به چرخاندن و باز کردن در توستر کنید که کیک کاملاً پف کرده و روی آن سفت شده وگرنه پف کیک می خوابد.
۶- قبل از قرار دادن کیک در توستر، توستر را ۱۰ دقیقه روشن کنید تا به دمای مناسب برسد و گرم شود.
۷- تنظیم المنت بالا و پایین توستر بای پخت کیک
ابتدا باید تا ۲۰ دقیقه اول که کیک را در توستر قرار می دهید هر دو المنت بالا و پایین توستر روشن باشد.
حالا اگر در توستر شما امکان این وجود دارد که المنت های بالا را خاموش کنید، بعد ۲۰-۳۰ دقیقه از پخت آن را خاموش کنید. وقتی کیک کامل پخت اگر دوست داشتید روی کیک دوباره برشه تر شود. ۵ دقیقه دیگر دوباره المنت بالا را روشن کنید.
اگر این امکان برای توستر شما وجود ندارد که المنت بالا را خاموش کنید. و روی کیک می سوزد: وقتی کیک کاملاً پف کرد و روی آن پخت، سریع کیک را از توستر بیرون بیاورید و روی قالب کیک فویل آلومینیوم که یک طرف آن را چرب کردید که به کیک نچسبد، قرار دهید.
لازم نیست فویل دور قالب محکم شود. همین که روی کیک را بگیرد کافی است. بحدی باشد که هوا رد و بدل شود. با این ترفند روی کیک نمی سوزد. (فویل را همان اول ببرید و آماده کنید که سریع روی کیک بکشید و کیک را داخل توستر برگردانید.) اینکار هم باید وقتی انجام دهید که مطمئن شوید مواد کیک سفت شده و کیک کاملاً پف کرده، تا پف کیک نخوابد.
۸- وقتی دو سوم زمان پخت کیک در توستر گذشت، کیک را با خلال دندان چک کنید که پخته باشد. خلال دندان را وسط کیک بزنید. اگر کیک کاملاً پخته باشد چیزی به خلال نمی چسبد.
برای توستر معمولاً در دمای ۲۰۰ درجه حدود ۴۰ دقیقه طول می کشد تا کیک بپزد. اگر کیک نپخته زمان پخت را زیاد کنید و هر ده تا ۵ دقیقه با خلال دندان آن را چک کنید.
۹-تا ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بعد از قرار دادن کیک در توستر درب آن را باز نکنید تا پف کیک نخوابد. البته هرچه بیشتر بتوانید درب توستر را باز نکنید بهتر است.
۱۰- اگر اطراف کیکهاتون داخل توستر خشک میشود، یک ظرف کوچک آب جوش در کف توستر قرار دهید.
توجه توجه : برای درست کردن کیک چه در فر، چه در قابلمه و چه توستر باید نکات مهم درست کردن کیک و اسفنجی شدن آن را بدانید و رعایت کنید. بعلاوه حتما برای اسفنجی شدن کیکتون بیکینگ پودر را چک کنید که سالم باشد. اینم تست ساده سالم بودن بیکینگ پودر؛
چه قالبی برای پخت کیک در توستر بخرم؟
برای توستر باید از قالب های کوچک با ارتفاع کم استفاده کنید. نوع قالب فرقی نمیکند، می توانید از انواع قالب کیک برای پخت کیک در توستر استفاده کنید مثل قالب های آلومینومی، نچسب، سرامیکی و …
اما برای خرید قالب کیک برای توستر نکات زیر را در نظر داشته باشید:
قبل از هر چیزی ارتفاع قسمت داخلی توستر را اندازه گیری کنید ارتفاع قالبی که میخرید، بیشتر از یک سوم ارتفاع توستر و حداکثر نصف آن نباشد.
عرض و طول سینی توستر خودتون رو اندازه بگیرید و قالب مربعی و مستطیلی که انتخاب می کنید، عرض و طول آن حدود دو سانت الی یک سانت کمتر از عرض و طول سینی باشد. و برای قالب دایرهای از عرض سینی حدود یک سانت قطر آن کوچکتر باشد.
توجه: موقع خرید حواستان باشد، ممکن است قالب با دسته باشد، طول قالب را با دسته حساب کنید. بخصوص در خرید اینترنتی توجه کنید، اندازه را با احتساب دسته داده باشد.
لطفاً تجربیات و نکاتی که برای پخت کیک در توستر به ذهنتون میرسه که میتونه برای پخت بهتر کیک در توستر به بقیه کمک کند. در کامنتها بنویسید.