مواد لازم :
فلفل دلمه ای 3 عدد، زرده تخم مرغ 2 عدد، رب گوجه فرنگی 3 قاشق
پیاز متوسط خلال شده 2 عدد،قارچ 1 کیلو گرم، آبلیمو 2 قاشق، ادویه کاری 1 قاشق، نمک و فلفل بمقدارلازم
طرز تهیه :پیاز خلال شده را با 2قاشق روغن سرخ کرده بعد فلفل دلمه ای را بصورت خلال در آورده با آن فلفل را هم کمی تفت می دهیم و کنار می گذاریم .قارچ را پس از تمیز کردن ورقه ورقه کرده با 2 قاشق روغن تفت می دهیم و به آنها اضافه می کنیم . ادویه کاری نمک و فلفل و رب گوجه را هم اضافه کرده پس از مخلوط شدن 1 لیوان آب به آن می افزاییم و با شعله ملایم می گذاریم بپزد . 2 عدد زرده تخم مرغ را با 2 قاشق آبلیمو مخلوط کرده با چنگال هم می زنیم وبه آن اضافه می کنیم و مایه را هم میزنیم . باید مانند خورش جا افتاده باشد و آبش کشیده شود . خورش آماده مصرف است .
مواد لازم برای ۴ نفر:
قارچ نیم کیلو
کره ۲۰ گرم
سیر ۲ حبه
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
جعفری تازه ۱ پیمانه خرد شده یا ۲ قاشق غذاخوری خشک
نعناع تازه ۱ قاشق مربا خوری خرد شده
ریحان تاره ۱ قاشق غذاخوری خرد شده
آب نصف پیمانه (درصورت نیاز می توان آب بیشتری اضافه کرد)
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرحله ۱ – ابتدا جعفری، نعناع، ریحان، نمک، فلفل و آب را در کاسه مناسبی با هم خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.
مرحله ۲ – کره را در قابلمه یا تابه متوسطی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود، سپس سیر را افزوده و تفت دهید تا طلایی شود.
مرحله ۳ – قارچ را همراه با روغن اضافه کنید و برای ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید تا آب قارچ گرفته شود.
مرحله ۴ – آرد را به همراه کمی نمک و فلفل به مواد افزوده و کمی تفت دهید.
مرحله ۵ – تابه حاوی مواد را از روی شعله برداشته و مخلوط سبزی را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید سپس دوباره روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید برای چند دقیقه بجوشد تا آب آن غلیظ شود.
مرحله ۶ – آبلیمو را به خورش افزوده و از روی شعله برداشته، در ظرف مورد نظر کشیده و گرم سرو نمایید.
خورش قارچ و گوشت
طرز تهیه خورشت ماهیچه:
ماهیچه ها رو با پیازبزرررررررررگ و زرد چوبه تو روغن خیلی کم تفت میدیم . بعد سیر و رب و کمی زعفران اضافه میکنیم با 4پیمونه آب و میذاریم خوب بپزه و جا بیفته .( خوب ک جا افتاد باززعفران دم کرده اضافه میکنیم بعد شعله رو خاموش میکنیم)
و اما بقیه خورشت:
قارچ ها رو تو تابه با کمی روغن و ابلیمو و عصاره آب مرغ (اگه نبود کمی نمک) با حرارت بالا تفت میدیم ک آب نندازه
هویج هارو با شکر(برا 5تا هویج متوسط نیم ق.غ شکر)و روغن تفت میدیم وقتی کاملا پزیده شد کمی آبلیمو اضافه میکنیم و خاموش میکنیم.
کنگر و لوبیا سبز هم با کمی روغن و نمک و رب و آب میذاریم بپزه آخر خت کمی آبلیمو اضافه میکنیم فقط دقت داشته باشین ک وقتی کاملا پخته شدن نباید تو قابلمشون آب بمونه بدمزه میشه آبشم کم بریزین باید زود زود بهش سر بزنید و همش بزنید.